Examinering & Certifiering (FBT)2019-06-04T12:10:15+01:00

Examinering och certifiering fordonsbesiktning

Vi examinerar din personal

Utförande av fordonsbesiktning ställer krav på kompetens och ett certifikat är beviset på denna. För personcertifiering krävs särskilda kunskaper inom området och examinering innefattar både praktiska och teoretiska moment.

För att kunna använda titeln besiktningstekniker i verksamheten krävs certifiering inom området via ett ackrediterat certifieringsorgan. Tillståndsperioden för certifikatet sträcker sig sedan till högst 4 år.

Krav för godkänd certifiering

För att bli godkänd och certifieras ställs krav på kompetens och en godkänd examinering (skriftliga och praktiska prov). NDT Training Center är ackrediterat av SWEDAC som certifieringsorgan för opartisk certifiering av personal enligt TSFS 2017:53 som beskriver de generella kraven på kompetens (utbildning), examinering och certifiering av fbt-personal, i behörigheter och nivåer som framgår av dokumenten:

Ansök om att utbilda dig till besiktningstekniker elektronisk på länken nedan eller manuellt via dessa två blanketter (skriv ut dem, fyll i och skicka per post till oss).

Ansök här
Se ditt certifikat
Prislista certifiering